Начало / Информационен център / Условия на сайта / Контакти

Шрифт + увеличи | - намали

Магнезиево олио

Не е тайна, че хранителните продукти днес съдържат твърде малко магнезий и че този недостиг трябва да бъде компенсиран по някакъв начин, тъй като много от здравословните проблеми на хората се оказват свързани с магнезиевия дефицит.

 

Магнезиево олио Zechstein Original ® е разтвор на магнезиевия хлорид, чрез който може да осигурим на тялото необходимото съдъражние на магнезий.

Магнезиево олио се използва при:

- Хронична умора , отслабване на имунната система, мускулна слабост, хронични болки, нервност, апатия, депресия, отслабване на паметта, загуба на концентрация.

 

- Проблеми с кръвно налягане, сърдечна недостатъчност, учестен пулс, висок холестерол, диабет, диабетна невропатия, камъни в бъбреците, мускулни крампи.

 

- Остеопороза, инсулт, атеросклероза, псориазис, паркинсова болест, брадавици, екзема, кокоши трън, зъбен кариес, целулит,повишeна консумация на алкохол.

Приложение и дозиране:

Трансдермално:

 

Това означава усвояване чрез кожата. В трансдермалната терапия, чистотата на продукта е от ключово значение за предотвратяването на усвояването на нежелани нечисти продукти.Магнезиевото олио не е действително олио, но се посочва като такова, защото при допир наподобява олио. Това в същност е най-високата концентрирана течна форма на чист натурален магнезиев хлорид, разтворен във вода. Магнезиевото олио лесно се абсорбира от кожата, от където магнезиеви йони се разпространяват както на местно ниво, така и в целия организъм.

 

Намазване на кожата:

 

Леко размажете "магнезиевото олио" на желания участък от кожата. Препоръчително е в началото да се започне с по – малки дози и да се разрежда, както следва: 1 чаена лъжица магнезиево олио с 1 чаена лъжица и половина вода. Не е необходимо допълнително измиване или изплакване. Ако при прилагане усетите парене или сърбеж, изчакайте 10 мин. добре да попие олиото, след което избършете с влажна кърпа. Понякога е възможно по кожата да остават бели следи, които не трябва да будят притеснение, просто ги премахнете с вода. Използва се един или два пъти на ден. Ако участъкът леко изтръпне или усетите затоплящ ефект, това е показател, че магнезиевото олио се абсорбира от кожата. За усвояването на магнезий много подходящи за целта са кожата в коремната област и кожата под мишниците, препоръчва се всяка вечер преди лягане.

 

Вана:

 

За да се подготви една баня за цялото тяло или краката с чист магнезиев хлорид за усвояването през кожата в целия организъм, е достатъчно да разтворите от продукта във водата. Трансдермалният ефект е постигнат, когато концентрацията на магнезиев хлорид е между 0.1 и 0.4 на сто. Това означава за една 100-литрова вана поне 100 мл. магнезиево олио. Препоръчителната температура на ваната е: 37 °C

 

Вана за крака:

 

Tъй като обемът на водата във ваната за крака е определено много по-малък от този на ваната за тяло, минималната необходима концентрация е 4 на сто. Това означава за една 5-литрова баня: 20мл. магнезиев хлорид. Препоръчителната температура на водата е 37 °С. Препоръчват се вани от 2 до 3 пъти седмично. Препоръчително е да се отстранят всички лосиони за тяло, кремове и овлажнители от кожата Ви, за да не се възпрепятства усвояването на магнезиевите йони от кожата.

Забележка:

Магнезиев хлорид не трябва да използвт хора с бъбречна недостатъчност, вродени нервномускулни заболявания, чревни блокади трябва винаги да се консултират със своя лекар, за да определи дали те могат да използват продукта. Ако кожата се зачерви и щипе или се чувства неприятно един час след прилагането прекратете употребата и се консултирайте с лекар. Да се пази от деца и от попадане в очите.

 

Изтегли като .PDF

 

#

 

Zechstein Original ®

Магнезиево олиоМагнезиево олио

 

КУПИ СЕГА

100мл. - 6.90лв 200мл. - 12.90лв

500мл. - 29.90лв

> Елате в новият ни сайт:

> Национална промоция:

ЗА ПОКУПКА НАД 15 ЛВ. - 10% Отстъпка. ЗА ПОКУПКА НАД 25 ЛВ. - 10% Отстъпка + Безплатна доставка. ЗА ПОКУПКА НАД 35 ЛВ. - 10% Отстъпка + Безплатна доставка + Книга “Пийте магнезий... през кожата”

> Партньори:

bodybuilding-bulgaria.com zavedenia.com lekar.bg zdrave.log.bg Аптека Тонус Пловдив Дрогелия Анджело Консултативен център Хела